Reklama
 
Blog | Zdeněk Pilný

náš spojenec

Přibližně od doby, kdy jsem v souvislosti s navracením se k dětství začal ztrácet rozum, jsem přesvědčený o tom, že nejsme ve vesmíru sami a že díky rozvoji vědy a techniky jsme se stali pro ostatní civilizace nebezpečnými sousedy. Je to jasné, začala nás jedna nebo více skupin rozvinutých světů likvidovat jako nebezpečné pro vlastní rozpínavost. To je přece známé již ze středověku, kdy se některé státy snažily získat větší území pro sebe a tím upevňovat svoji moc a vliv na ostatní lidská uskupení. Jsem si jistý tím, že když je pravdou, že třeba v módě už bylo všechno vymyšleno a módní trendy se neustále s malými odchylkami opakují, není přece vyloučené, že ve své rozpínavosti současně existující civilizace jako na povel přestanou. Vždyť přece …..

Už v raném středověku na nás z jiných planet seslaly nám podobné bytosti třeba mor nebo v lepším případě úplavici nebo tuberkulózu ve snaze trochu nám ublížit, ale hlavně nás jako nebezpečně se vyvíjející lidstvo, zlikvidovat. Když se to nepodařilo, začali ‚ti nahoře‘ vymýšlet další a další nemoci a problémy. Starší z nás pamatují všelijaké chřipkové epidemie, jako na příklad španělská nebo ptačí chřipka a klasické sezónní zdravotní problémy. Stále se nedaří nás zničit, i když si lidstvo samo pod sebou podřezává tu pověstnou větev, ale stále existujeme.  Po hrozbě epidemie eboly začala situace být vážnější a i přesto jsme jako lidé situaci zvládli. Je zajímavé, že když se občas objeví nějaká nová nemoc, bývá po čase, jak se lidově říká ticho po pěšině. Nemoci se ztrácejí stejně rychle, jako se zdokonalováním nejen lékařské vědy objevují. Není to tak dlouho, přesně v době olympiády v Brazílii zaútočil virus zika a po olympiádě jako kdyby se nenápadně vytratil. To virus ebola se začíná objevovat znovu. Mohl bych dále pokračovat třeba nemocí SARS nebo znovu se objevivší ptačí chřipkou a není možné jen tak lehce zapomenout na hrozbu nemoci imunitního systému – AIDS. Byly tu i pokusy zlikvidovat lidskou rasu přes potravu a to třeba morem divokých prasat. V současnosti je hrozbou nový koronavirus, který zabíjí už nejen v Číně, ale prakticky už skoro po celém světě. Tak vznikla moje teorie o válkách mezi galaxiemi. Jak už jsem se zmínil, je evidentní, že se nás snaží ti vyspělejší z vesmíru zlikvidovat jako hrozbu. A to jsme se dál než na Měsíc ještě nedostali. Možná, naštěstí pro nás, jsou ve vesmíru i civilizace, které zatím nedosáhly úrovně našeho pokroku ve vědě, mohli bychom pro ně být přínosem a tak se nás snaží bránit před těmi likvidačními útoky těch vyspělejších a agresivnějších.

Máme prokazatelně na krku válku mezi osídlenými planetami, v některých případech i mezi galaxiemi stejně jako trápí celé lidstvo neustálé nepokoje a válečné stavy mezi státy na planetě Zemi. Není jediný důvod, aby to bylo jinak.

Dovolím si na závěr trochu poopravit rčení Alberta Einsteina, že totiž, cituji – „Dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská stupidita. … u té první si nejsem tak jistý, – konce citace. Podle mne je to trochu jinak, ale hodně podobně. „Dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a  stupidita, která způsobí konec vesmíru.“ Není tedy tak jisté, že Vesmír je nekonečný. V tom měl Albert Einstein pravdu.

Reklama