Reklama
 
Blog | Zdeněk Pilný

MeToo2

Několikrát jsem prezentoval, že nemám rád ta číselná přízviska, jako třeba Čert a Káča, Čert a Káča 2, a pro velký úspěch někdo natočil film Čert a Káča 3. Vy hnidopiši, já moc dobře vím, že takové filmy nebyly natočeny, tak mi to nekažte!

Začalo to už před delším časem. Kdosi na nějaké sociální síti si stěžoval, že v novém seriálu „Černobyl,“ nebyl v seznamu herců ani jediný černoch. Téměř v každém americkém filmu je ve slupině herců, alespoň jeden černoch. Teď nedávno, jeden doplatil na to, že policajti v Americe se bojí, že když jenom trošku povolí, budou inzultováni zadržovaným individuem a proto raději volí okamžitou likvidaci. Chápu, nezvolil jsem správný popis situace při policejním zákroku, jenomže následující události mi dávají za pravdu. Podobně jako při akci „MeToo,“ udělalo lidstvo, snad raději nervozní jedinci, z celého problému, tedy sexuálního harašení a případně i zneužití, děsivou akci, při které tu histerii odnesli i ti nevinní a ti, kteří jenom plácli pěknou babu po zadku dostali nepřiměřeně vysoké tresty. Samozřejmě byli v této kauze i ti opravdu vinní, ale to je jiná záležitost. Proto je v nadpise mého povídání ta číslovka 2. Tedy MeToo 2, vlastně by mělo být správně uvedeno rasizmus 2, nastartovalo k násilí „lidi“ této planety jen proto, že při zákroku policie v Americe zemřel člověk tmavé pleti. (Normálně se říká černoch, ale co kdyby mě někdo napadl, že jsem rasista?!) A tak se v Americe a nejen tam, demonstrovalo, rabovaly se obchody, zapalovala se auta, když někdo nesouhlasil dostal minimálně přes hubu, ne-li víc a pokračuje to i nadále. Strhávají se sochy, je asi úplně jedno, že by se to dělat nemělo. My Češi máme v tomto ohledu čestné prvenství likvidací té “fronty na maso“ na letenské pláni. Předpokládám, že mě za tuto větu potrestá někdo z přátel KSČM nebo nějaký stalinista (nebo koněvovista – to slovo se mi líbí).

Ono to bohužel není všechno co se teď děje. Jeden můj oblíbený filmový kritik napsal něco o očišťování filmů (omlouvám se, nebylo to tak doslova, nečetl jsem celý jeho příspěvek, ale dobře znám jeho názory). Protože se šíří moje „oblíbené“ MeToo 2 jako lavina, objevily se i příspěvky na téma „Film Sever proti Jihu“ a rasizmus. I v kauze rasizmus máme my Češi několik dobrých akcí, třeba tu když jeden z politiků, pan Čunek, provedl tu známou špatnost našim nepřizpůsobivým spoluobčanům tmavší pleti. Nevím sice jak definovat význam „nepřizpůsobivý.“ ale nahradit to slovíčko něčím výstižnějším, jako třeba „nerespektující pravidla soužití,“ to by asi znovu způsobilo napadení mé osoby za rasizmus.

Reklama

To bude asi stačit, ale vzhledem k tomu, že jsem důchodce, tedy ‚neustále si na něco stěžující,‘ zmíním se ještě o jedné věci. Několikrát proběhly na následující téma diskuze, ale neustále bez výsledku. Jde o to naše pravé, české, nesprávně používané přechylování ženských příjmení. Nevěřil jsem, když mě kdosi na FB upozornil na to, že byla prezentována zpěvačka Lady Gaga jako Lady Gagová, sám jsem objevil, že herečka Penélope Cruzová je vlastně Češka, hurá máme dobrou herečku! Divil jsem se, že těm počeštěným, přechýleným cizinkám to nevadí, že nepodávají trestní oznámení na komolení a hanobení svého jména, ale potom mi došlo, že asi mají jiné starosti a nějaké přechylování je nechává chladnými.

Vlastně mé osobě náleží jediná rada: „Jdi si stěžovat, třeba na Hlavní nádraží v Praze.“

Trochu si tu radu pozměním a půjdu večer oslavovat několik životních výročí, která se vyskytla poblíž mé osoby a nějaký „rasista Churchil“ nebo jiný násilník mi budou moci býti uloupeny:

Howgh!“

Město Touškov, 13.června 2020