Reklama
 
Blog | Zdeněk Pilný

cenzura?

Ale kdepak cenzura, u nás je přece svoboda slova a žádné pokusy o cenzuru jsem v našem demokratickém státě nezaznamenal. Tak vám na otázku o existenci nějaké kontroly nad tiskem nebo jinými aktivitami odpoví kterýkoliv politik nebo i jiný významný občan Česka, pokud je ovšem pod kontrolou těch nejvyšších politiků.

Ruský parlament může uznat okupaci ČSSR jako oprávněnou pomoc. Petříček je znepokojen

Tento nadpis zastoupil moji včerejší literární múzu – na mém osobním blogu jsem uveřejnil příspěvek na téma okupace a předpovídal jsem v něm, že uvedená zpráva o ruském parlamentu nebude mít dlouhého života na internetové adrese www.centrum.cz. Měl jsem správný odhad, včerejší článek už dnes 4.června 2019 nauvedeném webu není. Mám takový pocit, že vlastně není o čem psát. Pozornému čtenáři neujde obsah příspěvku, jen si možná neuvědomí závažnost. Takže pro čtenáře vybavené nedostatečným stupněm fantazie. Tvrdím, že pan ministr, případně jeho nástupce a všechny významné osobnosti Česka by neměli být znepokojeni, ale uzemněni strachem. Proč? Přece pokud někoho v bývalém Sovětském svazu napadne po tolika letech otevřít tu špinavou událost ze srpna 1968 ve snaze tehdejší nezákonné zvěrstvo legalizovat jako oprávněnou pomoc, pak není spekulací prohlášení, že může vzniknou názor, že tehdejší ochrana ČSSR vojsky varšavské smlouvy byla zákeřnou kontrarevolucí přerušena a je třeba ji v plném rozsahu obnovit. Že fantazíruju? No, nevím mám jediné přání, abych se něčeho tak otřesného ve svých skoro osmdesáti letech už nedožil.

Mimochodem, ten včerejší příspěvek mám uložený v PC a pokud snad někdo má zájem, mohu ten text poskytnout. Pište když tak do komentáře.

Reklama